$$ Come...

Wednesday, November 7, 2012

Kongsi kasih sayang bersama Kleenex dengan Sumijelly.com

Ni, I nak buat entry dalam Bahasa pulak ya.  Pasal nak bagi charity tuk Make-A-Wish, rajin I share cerita2 I ni.

Pada masa ketika dahulu, Cynthia kena tukar sekolah.  Dari sebuah sekolah kebangsaan selama ni semua budak Cina, Cynthia tukar ke sebuah sekolah yang ramai kawan kawan Melayu!  Canggih tau!  Dah la nak mula suaikan diri, lagi nak cermerlangkan 'keputusan' pasal makcik Cynthia dalam 1 sekolah!!  Kalau tak belajar sungguh-sungguh, mesti kena 'complain' nanti. *stress-la 1 perkataan *

Nak cerita masa duduk dalam asrama la ni.  Banyak cerita-cerita lucu, sentuhan hati dalam berapa bulan Cynthia duduk dalam asrama tau.  Kakak-kakak semua jaga Cynthia (pasal Cynthia anak buah seorang cikgu dalam sekola) LOL!  Lebih-lebih masa makan, mesti Cynthia dapat dijaga.  Kalau makanan sedap-sedap, dapatla Cynthia makan dengan jari!  Tapi, masalahnya timbul... lepas makan ngan jari, kenala basuh kan?  Tapi lepas basuh, basah kuyukla pasal lupa nak bawak tissue keluar masa pergi kantin.

Nasib baikla, seorang kawan yang baik hati, bagi tissue-nya tuk Cynthia.  Pusing-pusing nampak satu logo yang sungguh lembut aka Tissue Kleenex!  Bayangkan rasa saya yang terharu!!  Kawan saya bagusnya, boleh lagi kongsi tissue yang lembut tu.  Buatla hati saya pun lembut sekali.

Dari hari tu, kita jadi kawan yang lagi rapat, dan masing masing kongsi tissue kadang-kala.  Kita dah membesar sekarang, masing-masing pun berkeluarga, tapi adala pula nak jumpa dan share cerita 'tissue' kita.  Buat malu je masa tu dalam keadaan basah kuyuk!  

Ni nak jugak submit untuk Sumijelly punya peraduan kat blognya SINI.





** OMG, it's so difficult to type and write in BM now!! must go polish my vocab again!!

1 comment:

Thanks for visiting my blog and leaving me comments.. I really appreciate all your visits!

Cynful Pleasure Bakery

Booksneeze

I review for BookSneeze®